Casa Lux

Culori calde şi luminoase, pentru un apartament cosy

 

Te invităm într-un micuţ apartament de 2 camere, situat în centrul Bucureştiului, în amenajarea căruia s-a pus foarte mult accent pe crearea unui ambient prietenos, intim şi funcţional.

 

DESPRE APARTAMENT

Unde se află: Într-o zonă centrală a Bucureştiului
Proprietara: O femeie de afaceri care locuieşte doar pentru scurte perioade în România
Suprafaţa apartamentului: Apartamentul măsoară circa 55mp şi este compartimentat astfel: living, dormitor, bucătărie şi baie
Stilul amenajării: Designerul Natalia Beleva a compus un decor care să reziste trecerii anilor, optând în mare parte pentru piese de mobilier şi accesorii clasice
Provocarea: Crearea unui decor fluid, aerisit, care să nu lase impresia unui spaţiu mic şi înghesuit

 

Livingul este mobilat şi accesorizat în dulcele stil clasic. Canapeaua este de la K3er şi a costat 1500 euro, fotoliul şi setul de măsuţe – de la La Maison, iar draperia – de la Linea Oro Class.

 

SUGESTIE

Dacă peretele din dreptul patului are grinzi inestetice, acoperă-le cu ajutorul unui material astfel croit, încât să sugereze ideea unui baldachin. Este un truc rapid şi de efect!

 

Dormitorul, ce emană multă feminitate, a fost mobilat cu piese cumpărate de la magazinul Castello, din Braşov. Patul a costat 612 euro, iar noptiera, 258 euro.

 

DESIGNERUL: “Am încercat să imprim căldură spaţiului atât cu ajutorul materialelor, folosind cu preponderenţă piese de mobilier din lemn masiv şi ţesături realizate din materiale naturale, cât şi prin intermediul gamei cromatice. Astfel, m-am axat pe culori deschise, regăsite în mare parte în natură.”

 

Mobila de bucătărie este adusă pe comandă din Italia de firma Hof Interiors. Preţul total a fost de 3500 euro, neincluzând electrocasnicele. Acestea sunt mărcile Hotpoint Ariston şi Franke.

În dreptul ferestrei a fost creat un mic şi cochet loc de luat masa, cu piese de la Hof Interiors. Preţul mesei este de 480 euro, iar al scaunelor de 180 euro/ buc.

 

Proprietara locuieşte şezonier în România şi, pentru scurtele perioade pe care le petrece în ţară, şi-a dorit un cămin care să o întâmpine cu multă căldură. La recomandarea unor prieteni, a apelat la tânărul designer Natalia Beleva, acordându-i toată încrederea. Natalia ne povesteşte: “A fost o colaborare de la distanţă. Proprietara mi-a lăsat cheia apartamentului şi mi-a dat mână liberă în toate alegerile. Înainte de a cumpăra însă un obiect mai de amploare, îi trimiteam prin e-mail poza produsului respectiv sau discutam la telefon.”

Amenajarea a fost începută în urmă cu un an şi jumătate şi s-a lucrat în mai multe etape. Pentru început, dat fiind că era un apartament vechi, au fost refăcute instalaţiile sanitare şi electrice. Aceste lucrări au fost o adevărată aventură, pentru că echipa de muncitori la care s-a apelat nu s-a ridicat la cele mai înalte standarde. Cu toate acestea, sub stricta supraveghere a Nataliei, totul a ieşit ca la carte.

În plus, s-a intervenit şi asupra configuraţiei apartamentului, balconul fiind închis în suprafaţa dormitorului, pentru a se câştiga spaţiu.

Mobilarea şi accesorizarea au fost partea cea mai frumoasă a lucrării. Aici Natalia nu a întâmpinat nicio problemă şi totul s-a derulat foarte repede. Pentru că nu a fost vorba de un buget limitat, designerul a ales piese de mobilier de cea mai bună calitate, majoritatea produse în Italia, şi accesorii rafinate, realizate din materiale fine.

 

DESIGNERUL: “Pentru a conferi originalitate băii, am finisat mare parte a pereţilor cu o vopsea decorativă specială, rezistentă la umiditate. Doar în dreptul cabinei de duş am optat pentru un finisaj ceramic, pentru o întreţinere mai uşoară.”

 

Ca să evite crearea unui ambient monoton în baie, Natalia Beleva a adus un strop de  culoare cu ajutorul accesoriilor: covoraş, prosoape sau dozator de săpun.

Finisajele ceramice din baie sunt cumpărate de Natalia Beleva de la firma Gada Ceramic, iar oglinda, de la magazinul Romstal.