Cocoon by Natalia Beleva

CUM LUCRAM

_mgm3611

Intalnirea initiala

 

Prima etapă a oricărui proiect de design interior este întâlnirea inițială, care are loc la sediul nostru.

 

Această primă întâlnire reprezintă pentru echipa noastră prima oportunitate de a discuta proiectul în detaliu și de a ne face o idee despre așteptările și dorințele clientului.
Scopul principal al acestei prime întâlniri este de a descoperi aspecte importante ce țin de personalitatea beneficiarului, de stilul său de viață, de preferințele, gusturile și aspirațiile sale — pentru a putea crea un design în care să se regăsească și care să-l inspire.
Aceasta este, de asemenea, ocazia ideală pentru a cunoaște spațiul care trebuie amenajat, inclusiv limitele și particularitățile acestuia. Ne asigurăm întotdeauna că orice mic detaliu este discutat și lămurit înainte de a începe munca propriu-zisă.
Tot acum vom discuta despre termenele de predare și despre bugetele disponibile, astfel încât proiectul să decurgă lin, fără impedimente.

Conceptul de design

 

Ca răspuns la brieful clientului, noi vom crea propuneri în plan 2D care ne vor ghida în amenajarea întregii locuințe.

 

Înainte de a trece la etapa următoare, vom discuta aceste variante de amenajare în detaliu.

Aceste propuneri au rolul de a anticipa felul în care va fi folosit spațiul disponibil, modificările de structură și aranjarea mobilierului care pot fi făcute pentru a obține spațiul ideal. Planșele 2D vor include și descrierea produselor necesare, dimensiunile acestora şi amplasarea lor în spaţiu.

lunca_bisericii_112

lunca_bisericii_100

Proiectare si design

 

După ce clientul a agreat toate elementele conceptului de design, proiectul trece în faza de design specific.

 

În această etapă sunt prezentate simulări realiste, 3D, care îi vor permite clientului sa vadă cum va arăta spaţiul casei sale. Practic, fiecare cameră din casă va fi re-creată pe calculator. În funcție de dorința clientului, putem lucra atât cu piesele de mobilier existente, cât și cu piese noi, făcute la comandă, concepute exact pentru spațiul dat.

Pe lângă mobilier și alte accesorii specifice, proiectăm și dimensionăm sistemul de iluminare, în funcție de destinația încăperii. Evident, propunerile noastre țin cont de paleta cromatică aleasă, ce influențează în mod hotărâtor atmosfera ambientului. În această etapă vom putea de asemenea să-i dăm clientului și un buget aproximativ necesar pentru realizarea lucrării.

Achizitionarea materialelor

 

După ce am convenit împreună cu clientul asupra detaliilor legate de design, îi vom  trimite acestuia un plan de costuri, care va conține costul fiecărui element per cameră, precum și un cost total al proiectului.

 

Tot în acest stadiu îi putem propune clientului și câteva accesorii, precum și mostre de materiale, pentru ca acesta să poată face alegeri relevante.

Pentru a le oferi clienților noștri cea mai bună valoare pentru banii investiți, vom face tot posibilul pentru a profita de ofertele și discounturile disponibile pentru produsele cumpărate.

Această etapă ajută clientul să fie organizat, să vadă ce costuri implică toate etapele unei amenajări (instalații, finisaje, mobilare, decorare), unde se poate cheltui mai mult și unde se pot face economii.

lunca_bisericii_077

lunca_bisericii_051

Managementul de proiect

 

Credem cu tărie în implicarea beneficiarului în toate etapele proiectului, deoarece o bună colaborare cu acesta reprezintă o condiție pentru succesul întregului demers.

 

Astfel, clientul se va afla în permanenţă la curent cu progresul proiectului, ceea ce ne va permite să luăm cele mai pragmatice decizii și să menținem calitatea muncii investite.

Finalizarea proiectului

 

În această etapă, vom coordona livrarea și poziționarea întregului mobilier, precum și a elementelor de decor la domiciliul clientului.

 

Este de asemenea momentul potrivit pentru a realiza combinații inspirate folosind accesorii nou achiziționate, sau pentru a folosi în mod creativ accesoriile pe care clientul deja le deține, astfel încât fiecare cameră să beneficieze de semnătura sa personală. Adăugând accente personale, casa  va căpăta un suflu nou, păstrându-și totodată aerul familiar care te ajută să te simți comfortabil.

Dincolo de avantajele funcționale și materiale pe care ți le oferă lucrul cu o echipă de profesioniști, un designer bun te ajută să economisești timp prețios, pe care îl poți folosi pentru a te concentra pe alte aspecte importante din viața ta personală sau profesională.

lunca_bisericii_111

Dacă vrei să-ți transformi locuința într-un vis împlinit …