Casa Mea

TIPS&TRICKS: Cum păstrezi energiile pozitive în casa ta

 

Secretele Feng Shui

 

Una dintre regulile esenţiale ale ştiinţei Feng Shui subliniază importanţa ordinii şi curăţeniei în casă. Prin aplicarea corectă a regulilor Feng Shui în amenajarea acesteia, veţi avea armonie, bucurie şi prosperitate în familie.

 

Pentru fiecare funcţiune a casei există reguli de amenajare specifice. În acelaşi timp sunt reguli generale care se pot aplica oriunde, printre care fluiditatea între spaţii pentru libera circulaţie a energiei, obiecte (mobilier, accesorii, decoraţiuni) cu forme regulate şi colţuri rotunjite – cele neregulate favorizează crearea unor puncte moarte, care obstrucţionează parcursul energiei chi, luminozitate – generează întotdeauna energie yang iar energia solară este revigorantă, interioarele aerisite şi comode aduc abundenţă.

 

Livingul. Ideal este să fie plasat cât mai aproape de uşa principală. Nu întune-caţi niciodată livingul prin folosirea jaluzelelor sau a draperiilor prea groase.

 

Alegeţi canapele mari, optaţi pentru o măsuţă în mijloc, canapele şi fotolii în jurul ei. Mobila trebuie aranjată astfel încât accesul prin cameră să se facă uşor, fără obstacole. Nu este bine să fie înghesuită prea multă mobilă. Canapeaua şi fotoliile trebuie poziţionate în aşa fel încât, atunci când stăm pe ele, să nu vedem direct uşa în faţa noastră. De asemenea, nu este bine să stăm cu spatele la o fereastră sau direct lângă uşa principală, ci, mai degrabă, să avem în spate un perete.

 

Tablouri cu nemuritori sau cocori, pe podea, o corabie cu pânze, lujeri de bambus, un cal de paradă, evantaie, cristale, urne şi vaze, portrete de familie ilustrând ocazii fericite etc. sunt favorabile în camera de zi.

 

Nu este bine să lăsăm în sufragerie materiale pentru curăţenie. Ele simbolizează înlăturarea venitului, a sănătăţii şi prosperităţii.

 

 

Oglindă pentru oglindirea fructelor

 

Foarte indicat este să amplasăm oglinda în sufragerie sau locul unde se ia masa în famile, pentru că astfel se dublează simbolic mâncarea de pe masă, aceasta simbolizând indirect şi dublarea veniturilor familiei. Trebuie să te asiguri că oglinda este suficient de mare pentru ca în ea să se reflecte atât mâncarea de pe masă, cât şi membrii familiei, pentru a sugera, astfel, bogăţia şi prosperitatea continuă, norocul şi armonia familială. De asemenea, este foarte important ca oglinzile să fie în permanenţă curate, astfel încât energia să circule liber, în flux continuu. O oglindă mare se poate pune deasupra unui şemineu. Se spune că este benefică, atâta timp cât nu reflectă uşa.

 

 

Dormitorul. Patul ar trebui aşezat în locul cel mai îndepărtat al camerei, pe cât posibil în diagonală cu uşa şi nu în mijloc. Important este ca tăblia să fie susţinută de un perete şi nu este indicat să punem în spatele ei oglindă. Pentru o atmosferă armonioasă şi liniştită se recomandă folosirea tonurilor pământii calde, evitându-se cele ţipătoatre.

 

Simetria în dormitor poate îmbunătăţi viaţa de cuplu

 

Folosiţi, deci, două noptiere şi veioze, care să încadreze patul, sugerând ideea de pereche. Nu este indicată folosirea oglinzilor în care se reflectă patul. În anumite cazuri, când există grinzi deasupra patului, se recomandă mascarea lor, de exemplu, cu baldachin.

 

Bucătărie luminoasă. În filosofia Feng Shui, bucătăria este un punct important al locuinţei pentru că reuneşte energiile care ne hrănesc fizic, financiar şi emoţional. O bucătărie Feng Shui este luminoasă, evocând căldura Soarelui şi pe cea a vetrei. Bucătăriile întunecate, care nu primesc multă lumină de afară, pot fi schimbate prin vopsirea pereţilor în nuanţe calde de alb sau galben pal, lumini artificiale şi accesorii vesele în culori aprinse, din loc în loc. Coloritul poate fi completat de accente violet, aceasta fiind culoarea prosperităţii.

 

Un mobilier mult prea încărcat poate reprezenta un obstacol în calea circulaţiei libere a energiilor pozitive. De asemenea, e indicat să scăpaţi de toate obiectele de bucătărie pe care nu le folosiţi. Reduceţi „instrumentarul“ gastronomic la obiectele pe care le îndrăgiţi şi adăugaţi numai accesorii pe care vă face plăcere să le priviţi şi folosiţi.

 

Aragazul este generator de bogăţie, un simbol al prosperităţii financiare, aşadar asiguraţi-vă că funcţionează aşa cum trebuie. Problemele aragazului pot fi simptome ale problemelor dumneavoastră financiare sau ale inabilităţii de a vă susţine financiar familia. Plasarea corectă a acestui element duce la noroc, prosperitate şi armonie în familie. Acesta trebuie poziţionat astfel încât persoana care găteşte să poată avea o privire de ansamblu asupra bucătăriei şi, mai ales, să poată vedea uşa, fără a se întoarce în timpul gătitului.

 

Baia. Decoraţi baia în culori pastelate, calde sau reci, precum: bej, crem, somon, diferite nuanţe de gri şi bleu sau alb pur. Luaţi în considerare faptul că finisajele din materiale naturale, cum sunt piatra, marmura, şi lemnul vor îmbunătăţi energia în interiorul băii. Dacă păstraţi curăţenie perfectă în baie, vă veţi bucura de energia bine-făcătoare a apei.