image-11-copy

Portal către confortul căminului

5 modalităţi de a decora un hol mic

 

Holurile fac parte din categoria de spații cu o suprafață restrânsă. Să nu uităm totuși că holul nu este o anexă la interior, ci face parte din întregul locuinței, ca un portal din lumea exterioară către confortul și căldura căminului. În acest articol vom prezenta ce fel de tehnici decorative ajută la transformarea unei zone de intrare compactă într-o sală fermecătoare, ce reflectă stilul interiorului.

Oglinda

Oglinda (ca accesoriu și ca material de finisare) într-o cameră mică este un clasic. Această metodă extinde simultan limitele camerei și decorează pereții. Cu cât este mai mare oglinda, cu atât mai vizibil va fi rezultatul extinderii spațiului.

 

image-1

 

 

O oglindă mică, la rândul său, va crea un accent parțial pe unul dintre pereții holului. Dacă decorați peretele opus cu un subiect de artă atrăgător, expresivitatea lui va crește în reflecție. Un amestec de oglinzi mici seamănă cu o operă de artă și, spre deosebire de oglinzile mai mari, spațiul nu se extinde, ci se divide, permițând reflexiilor vesele să lumineze pereții.

 

image-2

 

 

Decorațiunile de perete

Ce designer nu visează să se joace cu culoarea pereților în proiectele sale? Adesea, în zonele rezidențiale trebuie respectată decența și păstrată o neutralitate plăcută, dar în holuri avem un grad ridicat de libertate în privința decorării. Amenajarea expresivă atrage atenția asupra pereților, umple interiorul cu multiple culori și texturi, oferind spațiului un caracter observabil.

 

image-3

 

 

Imaginile de fundal adaugă o varietate de intonații în spațiu, în funcție de ceea ce este înfățișat pe ele. Cărămida veche recreează spiritul stilului loft, iar lemnul cufundă spațiul într-o atmosferă de confort. Lemnul masiv, nefinisat, oferă accente rustice, în timp ce lemnul cu textură netedă aduce în context designul contemporan cu o atenție sporită asupra sustenabilităţii.

 

image-4

 

 

Cel mai simplu și accesibil mod de a transforma interiorul este pictura pereților. Puteți să-i vopsiți orice culoare în hol, lucrul cel mai important fiind să nu uitați despre legile culorilor: albul extinde vizual spațiul, culorile închise adaugă profunzime, tonurile de galben umplu camera cu lumină chiar și în absența completă a acesteia, și albastrul este însoțit de un efect răcoritor.

 

image-5

 

 

Pardoseala

Una dintre cele mai comune tehnici de design interior este să se concentreze atenția pe un element al spațiului. Și în designul holului mic, această regulă funcționează la fel de bine ca într-un living cuprinzător. Cu toate acestea, în cazul unei zone rezidențiale mici, cum e holul, accentul se pune pe pardoseală, deoarece pereții sunt mascați ori de dulap, ori de oglinzi, iar designerii sunt ispitiți de o mare varietate de plăci moderne.

 

image-6-2

 

 

Printre ornamentele preferate, modelele geometrice ocupă primul loc, care se remarcă în mod deosebit și eficient pe fundalul pereților monocromi. Cele mai populare astăzi sunt triunghiurile și zig-zagurile, dar modelele care au fost până acum la modă, ca hexagoanele, pierd treptat teren. Tabla de șah și ornamentele în formă de romb continuă să decoreze în mod regulat holurile în stil clasic.

 

image-7

 

 

Dacă designerii doresc să adauge flexibilitate spațiului, ei nu apelează la forme geometrice, ci se desprind de monoton și folosesc plăci cu forme. Dar ceea ce dă o notă bogată casei este des întâlnitul covor al copilăriei noastre – un pic decolorat și ponosit, dar care nu și-a pierdut farmecul nostalgic.

 

image-8

 

 

Mobilierul

Mobilierul este nucleul oricărei amenajări, fie că este un scaun solitar care plutește într-un spațiu minimalist, fie sculpturi din lemn care trăiesc în interiorul clasic. Acestea sunt acele lucruri care completează și aprofundează decorul plăcut al pereților, podelelor și tavanelor, punând accente aici și acolo. Dar, cel mai important este că ele sunt capabile să facă dintr-un interior simplu un spaţiu spectaculos.

 

image-9

 

 

Mobila principală din hol este, bineînțeles, destinată depozitării hainelor. Aceasta constă în cuiere și dulapuri care au început să fie și decorative, nu numai utile, arătând ca adevărate opere de artă.

 

image-10-2

 

 

Nu uitați de elementele auxiliare, cum ar fi consolele, scaunele și pouf-urile, pe care puteți arunca mănuși, chei sau pur și simplu să vă așezați.

 

image-11

 

 

Lumina

Lumina este un element foarte important în amenajarea cu succes a unui hol mic. Spoturile ce oferă lumină strălucitoare completează caracterul spațiului alături de lampadare, lustre și candelabre.

 

 

image-12