Decor
Nu orice decorator e capabil să realizeze un spațiu unic și surprinzător, dar când vizionăm imagini cu apartamente și case care sunt decorate atât de inspirat, ne bucurăm nespus că există atât de mulți reprezentanți talentați de proiectare și amenajări interioare.
În articolul de astăzi vom prezenta câteva exemple de design decorativ din diferite încăperi, care, după părerea noastră, merită o mare laudă și pot fi un exemplu de urmat. Aici veți vedea cum combinația neașteptată de texturi, amestecul de stiluri și combinația de modele generează un efect uimitor și face ca spațiul să fie echilibrat și armonios.
Absolut zen
Acesta este interiorul unei băi mici, a cărei amenajare este departe de ideea standard a unei astfel de camere. Decoratorul, în acest caz, s-a axat pe combinația de plăci cu textură în relief pe perete și o oglindă cu design minimalist. În plus, culorile interiorului au fost alese în așa fel încât persoana se poate relaxa complet și se deconectează de agitația de zi cu zi. Deci, nuanța de cafea a plăcilor acționează ca un contrast calm pentru peretele ultramarin, iar contrastul alb-negru le echilibrează.
Decor Neo
La prima vedere, acest living e decorat în cel mai clasic sens al cuvântului: cu profile decorative pe suprafața pereților și a tavanului, candelabru și mobilier elegant. Cu toate acestea, designerul nu s-a oprit acolo, și a luat decizia corectă de a crea un nou stil clasic, umplut cu materiale moderne, siluete neutre și obiecte surprinzătoare de accent.
De exemplu, centrul compoziției este zona canapelei, cu nuanțe de teracotă și cobalt. Aceasta este înconjurată perimetral de mobilier cu fațade netede gri deschis și nuanțe de grafit, în combinație cu culoarea albă a zidurilor și a dulapurilor încastrate.
Aspectul modern este creat prin lămpile de podea și aplice decorative, dar și prin candelabrul ce imită designul unui fagure de miere.
Euforie tactilă și vizuală
Nu este ușor să creezi un interior carismatic în clădirea unei foste fabrici, dar este o ocupație foarte fascinantă, care poate duce la rezultate neașteptate. Pentru decoratori, aici, fiecare detaliu este esențial, formând imaginea viitoare a spațiului, de exemplu suprafața de beton a pereților sau ferestrele foarte mari. În acest context, textilele moi și lemnul neprelucrat devin punctul central al confortului și al liniștii, iar afișele și lămpile ne amintesc că suntem într-o locuință modernă.
Îmbinarea stilurilor
În mod surprinzător, decoratorii au reușit să creeze un interior armonios, fapt care multora le părea imposibil datorită trăsăturilor distinctive ale diferitelor stiluri conflictuale folosite în spațiu.
De exemplu, lângă canapelele moderne și o masă cu suprafețe oglindite, există un scaun retro și scaune ceramice chinezești. Livingul este separat de zona de intrare de o partiție decorativă aparte, în stil rustic, realizată din lemn masiv băițuit.
Clasic stilizat
Apartamentele din orașele franceze sunt cunoscute pentru faptul că designerii nu neglijează folosirea celor mai inimaginabile combinații de obiecte și culori. Ca rezultat, spațiul devine fermecător, elegant și greu de imitat.
În această amenajare, o cameră de zi spațioasă, cu tavane înalte decorate cu stuc tradițional, nu este percepută ca plictisitoare sau pretențioasă, deoarece fiecare obiect folosit contrazice canoanele clasice.
De exemplu, canapeaua este modulară, iar în centrul plafonului este amplasat un corp de iluminat ce seamănă cu spoturile de scenă. În contrast cu oglinda mare de deasupra șemineului, peretele adiacent este decorat cu o pânză abstractă ce atrage privirea.
Romantic și modern
O senzație inexprimabilă apare atunci când vă uitați la interiorul aerisit al acestui dormitor luminos cu accente de o nuanță adâncă de prune. Spațiul arată aproape magic, ca și cum ar fi desprins de realitate, datorită elementelor decorative precum baldachinul de deasupra patului, obiectele de răchită și accesoriile discrete.
Boho concentrat
Stilul Bohemian este cunoscut pentru libertatea pe care o oferă în amenajare, dar interiorul acestui dormitor este deosebit de delicat și elegant. Se observă doar câteva dintre caracteristicile stilului boho, care fac aluzie la libertatea de gust, dar nu merg dincolo de noțiunea de precizie.
Fundalul este alb, fiind completat de pardoseala din lemn masiv și peretele accent de la capul patului.
Amenajarea este închegată de cuvertura cu model geometric și pompoane, covorul ce seamănă cu marea și storurile romane din paie de orez.
Odă eleganței naturii
Cine ar fi crezut că o masă din lemn masiv în stil rustic ar arăta minunat în combinație cu scaune de catifea și un candelabru decorat cu pandantive de cristal. În plus față de această compoziție, un panou decorativ este folosit în zona de luat masa, panoul fiind o tablă pictată cu markere colorate.