screenshot_7

7 sfaturi practice pentru amenajări reuşite

Sunt prezentate şapte dintre cele pe care le-am folosit cu succes în proiectele mele şi pe care le puteţi folosi şi voi.

 

Investiţi în artă

Colecționați arta de la o vârstă fragedă. Începeți tineri şi cumpărați cele mai bune piese pe care vi le puteți permite, întrucât capacitatea artei de a transforma o cameră este diferită de orice alt instrument de design. Investiți în antichități: Arta deosebită şi antichitățile fabuloase arată mai bine odată cu trecerea timpului. Îmbinați noul cu vechiul: Vechiul și noul aparțin împreună. Un mix de piese moderne și antichități nu se demodează niciodată. Includeți piese moștenite: Nu vă temeti să folosiți antichități moștenite.

 

dsc_0205

 

Amplasați piesele în care ați investit în prim-plan: Utilizați și bucurați-vă de antichități și piesele unice, mai ales într-o cameră utilitară, cum ar fi baia.

 

Adăugați texturi

Decorul neutru poate fi interesant dacă includeți o varietate de materiale.

 

dsc_0009

 

Jucați-vă cu cele textile: Paie, iută, papură – materialele naturale și tonurile neutre sunt întotdeauna distinse. Încercaţi de asemenea răchita: Este un element pe care îl iubesc pentru textură și versatilitate, iar coșurile de răchită sunt foarte funcționale pentru depozitare.

 

Investește în tapițerie

Clienții mei întreabă deseori despre piesele cele mai importante în care să investească: cred în tapițerie și artă! Ajută la ancorarea unei camere.

 

dsc_5058

 

Stabiliți o paletă de culori; nu vă temeţi de cele închise

Pentru o schimbare de la cap la coadă, primul pas este alegerea unei palete de culori. Decideţi asupra unei game de culori de bază pentru întreaga locuință, apoi o încorporaţi încăpere cu încăpere; arată diferit în fiecare cameră.

Utilizați tavanul pentru a redefini camera: Priviţi în sus! Folosim foarte mult plafoanele. Prin ele, definim liniile și frumusețea unui spațiu. Accentuați-vă tavanul: Vopseaua lucioasă, în nuanţe bogate sau tapetul pe un tavan vor crea un efect wow.

 

dsc_9801

 

Când eşti indecis, schimbă culoarea:  Nu subestima niciodată puterea vopselei. Nu trebuie să investeşti toți banii pentru a obține un aspect nou. Un strat proaspăt într-o culoare vibrantă poate transforma o piesă veche de mobilier sau o cameră albă, oferindu-i o nouă viață.

Folosiţi culori închise: Nu vă temeți de culorile întunecate. Am folosit o nuanță bogată de albastru închis pe un perete accent – mai întunecat decât am îndrăznit vreodată. A făcut ca întregul spațiu să prindă viață. Încercați să utilizați chiar şi negrul: acesta funcționează cu orice stil. Mitul este că nuanțele întunecate fac ca spațiile să pară mai mici; de fapt, se îndepărtează.

 

lunca_bisericii_048

 

Înlocuiți piesele care ocupă mare parte din suprafață

Când clienții doresc o schimbare rapidă și cu impact, recomand piesele care ocupă cea mai mare suprafață, cum ar fi covoarele, culoarea pereților sau perdelele şi draperiile.

Alegeți lungimea corectă pentru draperii: Pentru cele laterale clasice, trebuie într-adevăr să mergeți până la podea.

Schimbați scaunele cu banchete: vă simțiți în mod automat mai prietenos atunci când împărțiți un loc cu cineva. Ar putea părea corporativ dacă v-ați uita la o cameră plină de scaune.

Nu faceți economie când alegeți canapeaua: Investiți banii într-o canapea confortabilă, bine făcută, pe care o veți avea pentru totdeauna. Nu trebuie să renunțați la acea țesătură scumpă pe care o iubiți – folosiți-o pe ceva mic, precum o pernă.

 

Profitați din plin de lumina naturală

Nu există niciun substitut pentru lumina naturală. Creați oportunități pentru a lăsa soarele să pătrundă în încăperi – cu cât sunt ferestrele mai mari, cu atât mai bine.

Încălziți o cameră cu oglinzi: Panourile oglinzite, cum ar fi cele care alcătuiesc o nișă, pot fi elegante – dar nu le amplasaţi pur si simplu. Foile mari de oglindă vor arăta comercial, deci încercați un model secționat în stilul francez tradițional sau încadrarea lor cu profile decorative.

Înveseliți spațiile obișnuite cu tapet: Îmi place să folosesc tapet în spații comune. Holuri, debara, baie – toate produc momente de bucurie și delectare. Zonele de tranziție pot fi locuri în care vă place să petreceți timp.

 

Uşile din sticlă asigură fluiditatea spaţiului

Utilizarea uşilor de sticlă pentru închiderea zonei de duş dau impresia unui spațiu mai mare. Pentru a completa iluzia, folosiți aceeaşi gresie atât în duş, cât şi în restul băii. Face camera să pară mai mare. Dacă s-ar utiliza alte finisaje, ar întrerupe spațiul.

 

Măsuţa de cafea

Nu subestimați măsuța de cafea: Într-un living open-space, folosiți întotdeauna o masă de cafea bine proporționată pentru a închega amenajarea.